how can I change the net one by one?

Everything about Modding TE2013, from new courts to the modifications of the player & tournament bases (and including all the bugs they may be creating ! ;) )
Forum rules
Speak English in 1st page of topics, and don't hijack topics, troll, use profanities nor insults

how can I change the net one by one?

Postby seto » 11 Jan 2021, 15:21

Hi guys,

it´s really easy to change the nets for the Grand Slams or M1000, the tricky part for me is when I have to put a specific net in a specific challenger court; I have several different mod courts where it was the challenger courts, so I want the Roland Garros nets for a specific one, WMB net for another one...and so one; I can add one specific net on the challenger net court folder, but how can I add many different nets for many different challenger courts and how can the game recognize which one in particular I want to use ??

I´m using Juanabolche patch by the way
seto
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 87
Gaming Since: 19 Jan 2018, 16:39

Re: how can I change the net one by one?

Postby Davyd_1982 » 14 Jan 2021, 23:45

I can help you with that my friend !!!

You need to specify every court NET in the gamesys.ini, open the gamesys.ini file located in (Tennis Elbow 2013\Mods\Name of Your Mod\Scripts) and go to the bottom and find the courts that you want to change the NET !!!

Here is a simple example, I have 350 courts in my game, from all the atp tour, wta tour, challenger and ITF and I can use any NET with ANY court with no problem =

[Stadium350]
Net = long (I use SHORT for grand slams and LONG for all other championships)
NetSkin = Nets/Wta (Here is the secret, you need to change this value to change the NET for a specific court, just look at your nets folder in "Tennis Elbow 2013\Mods\Folder of Your Mod\Data\models\textures\nets"
SignColor = 0
Skin = CHALENGER1
ChairUmpireSkin = Npcs/chalenger
LineJudgeSkin = Npcs/chalenger
BallBoySkin = Npcs/chalenger
CameraManSkin = Npcs/chalenger
Ambiant = 0.80
Light = 0.80

If I want to use an ATP Challenger Tour Net with these court I need to change this value to =
NetSkin = Nets/Challenger (My ATP Challenger Net) (But you need to add or search in your courts nets in the folder "Tennis Elbow 2013\Mods\Folder of Your Mod\Data\models\textures\nets" to find the exactly name of your atp challenger net folder)

Hope I can help you with that, its very easy to due that, and you can add many different nets with others courts !!!
Davyd_1982
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 102
Gaming Since: 30 Jun 2020, 10:09
Location: Florianópolis, Brazil

Re: how can I change the net one by one?

Postby seto » 15 Jan 2021, 13:05

It works perfectly man. :applause: :applause: :applause: Many thanks for taking the time to show me the solution!!! :jap: :jap:
seto
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 87
Gaming Since: 19 Jan 2018, 16:39

Re: how can I change the net one by one?

Postby wilddog79 » 17 Jan 2021, 04:53

Davyd_1982 wrote:I can help you with that my friend !!! [...]


Hello, i was checking your tips for assign a specific net to a specific court, what i made was try to modify a current net, then i created a specific folder here \Mods\Patch Maxou 2016\Data\Models\Textures\Nets\Ant2, where Ant2 was the created folder, then inside of it i put the file named misc_00.tga but the net doesn't work. After all mentioned before i entered to \Mods\Patch Maxou 2016\Data\miscsprite, and specifically in the miscsprite folder where i copied misc_00.tga and with this step worked the net in game.

Resuming, the steps that you indicated don't worked for me and the steps that i made worked but they weren't the correct, then i need help please, i mean, step by step not resuming.

Note: By the way, i think these lines must be modified too, i mean, (the CHALENGERS1 and challenger lines for the new net name).

Skin = CHALENGER1
ChairUmpireSkin = Npcs/chalenger
LineJudgeSkin = Npcs/chalenger
BallBoySkin = Npcs/chalenger
CameraManSkin = Npcs/chalenger


Could you tell me if i wrong or right in my appreciation please?

I hope your answer about this.

Thanks.
wilddog79
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 297
Gaming Since: 08 May 2017, 04:32

Re: how can I change the net one by one?

Postby Davyd_1982 » 18 Jan 2021, 05:26

Hi my friend !!!

Skin = CHALENGER1
ChairUmpireSkin = Npcs/chalenger
LineJudgeSkin = Npcs/chalenger
BallBoySkin = Npcs/chalenger
CameraManSkin = Npcs/chalenger

These lines only aplies to 3D court of the game, for 2D courts you only need to change these line =

NetSkin = Nets/Challenger

I have a problem with my primary hard drive and I have already buyed another new ssd drive to my PC, so because of that I don't have posted the WTA Abu Dhabi 2021 court yet and when my new ssd drive was installed I will made a step by step tutorial for you about changing the net of all courts, probably in 5 days !!!
Davyd_1982
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 102
Gaming Since: 30 Jun 2020, 10:09
Location: Florianópolis, Brazil

Re: how can I change the net one by one?

Postby wilddog79 » 18 Jan 2021, 07:20

Besides I added the court (in this case stadium) as you recommend to the Gamesys.ini file, but it doesn't worked.

I only will try with the line that you mention and I will see if it generates any kind of change.

Now i don't know why worked with the misc_00.tga file copied in the Miscprite folder

Anyway i will wait for your tutorial.

Thanks.
wilddog79
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 297
Gaming Since: 08 May 2017, 04:32

Re: how can I change the net one by one?

Postby wilddog79 » 21 Jan 2021, 21:54

I customized a net with other sponsor's logo and i used it with a new court that I created, and effectively I could see the change only once that I replaced the misc_00.tga file located in Nets/challenger, then what I made was put by default the new net for all challenger courts.
What I'm looking for is a specific net for a specific court, not for all challenger in this case.

I tested what you mention more above "(NetSkin = Nets/(my customisable net)", but this method doesn't worked for me, then my question is
What could I have made bad?

Could you guide me please?

Thanks.
wilddog79
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 297
Gaming Since: 08 May 2017, 04:32

Re: how can I change the net one by one?

Postby Davyd_1982 » 21 Jan 2021, 23:33

Hi my friend, can you upload your net in googledrive ou mediafire so I can test here, I can easily change all net with any court in my game, in fact I have more than 30 different nets in my game and all work flawlesly !!!
Davyd_1982
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 102
Gaming Since: 30 Jun 2020, 10:09
Location: Florianópolis, Brazil

Re: how can I change the net one by one?

Postby wilddog79 » 22 Jan 2021, 21:01

Davyd_1982 wrote:Hi my friend, can you upload your net in googledrive ou mediafire so I can test here, I can easily change all net with any court in my game, in fact I have more than 30 different nets in my game and all work flawlesly !!!

Hello, I finished of modifiy this net few while ago, so i will share to you and you tell me if worked or not for you.

Note: anyway the net that worked for me I will send you later, because i'm not at home, but I think that this last one should work too.

Then you tell me if worked for you and in that case you tell me what i must to do please.

Greetings.

https://www.mediafire.com/file/bjm0pral ... 0.tga/file
wilddog79
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 297
Gaming Since: 08 May 2017, 04:32

Re: how can I change the net one by one?

Postby Davyd_1982 » 22 Jan 2021, 21:19

Hi my friend, I have tested your court and seems that have a bug or something else with your image, the net works and I can play very well with your net, but only the image is not 100% perfect, see on the image that I uploaded here !!!

TE2013_000.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Davyd_1982
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 102
Gaming Since: 30 Jun 2020, 10:09
Location: Florianópolis, Brazil

Re: how can I change the net one by one?

Postby wilddog79 » 22 Jan 2021, 22:41

Then would it be possible you can make a little tutorial how to custom a net?

Note: According to what you mention then i'm not so wrong, but i would like to custom correctly the net.

Do you think you can make something?

Thanks.
wilddog79
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 297
Gaming Since: 08 May 2017, 04:32

Re: how can I change the net one by one?

Postby Davyd_1982 » 23 Jan 2021, 04:33

Sorry my friend, but I don't have experience on creating nets, all the nets that I have in my game is taken here on the forum, you will need to ask somebody that have experience creating nets to help you !!!
Davyd_1982
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 102
Gaming Since: 30 Jun 2020, 10:09
Location: Florianópolis, Brazil

Re: how can I change the net one by one?

Postby wilddog79 » 23 Jan 2021, 05:29

Davyd_1982

I don't refer with creating nets, i refer if you help me with what we see in this post "how can I change the net one by one", i mean, i want to assign one net to a specific court, that i think was my initial question to you.

For example, this net that i made i want to assign it to the Antalya Open's court and then other one that i want to Istanbul Challenger. Now as I read in what you mention, i mean, go to scripts folder, then editing Gamesys.ini file, then modify the line where we see NetSkin = Nets/(name of my net).


In my case i have these lines


[Stadium87]
SignColor = 0
Net = long
NetSkin = Nets/Nstar
SignColor = 0
Skin = CHALENGER2
ChairUmpireSkin = Npcs/chalenger
LineJudgeSkin = Npcs/chalenger
BallBoySkin = Npcs/chalenger
CameraManSkin = Npcs/chalenger
Ambiant = 0.80
Light = 0.80


Where I created Nstar folder inside of scripts/Nets/Nstar

Then inside of Nstar I have the misc_00.tga, that i sent you, but that way doesn't worked for me, because I started to test other way, where what I made was overwrite misc_00.tga located in Nets/Challenger/ for the created for me. Once ingame I verify and it appeared the net. Now I think that I explained it before, but with the last step that net will work for all challenger courts and it's precisely what I don't want, i want to custom the nets, one net for each court.

I hope to have explained clearly my doubt, because I asked too many on this forum this situation and nobody has given a answer to me. I hope you can.

Thanks friend.
wilddog79
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 297
Gaming Since: 08 May 2017, 04:32

Re: how can I change the net one by one?

Postby Davyd_1982 » 23 Jan 2021, 22:51

Ok my friend, as I see you have some problem with your mod or something like that, because the gamesys.ini file located in the Scripts folder need to work with the mod you downloaded, I use the Patch Maxou 2016 and I edited the gamesys.ini file located inside the folder Scripts that is inside the folder "Tennis Elbow 2013/Mods/Patch Maxou 2016", any court net that you add or edit in the gamesys.ini file of your mod need to change the net on the game, if it's not happen is because some error from your mod or from your game, check if really exist a folder called Scripts in your mod folder and then test a court with other net in your game, as I say before I can change any net of any court only editing the file gamesys.ini, I never edited or changed the file misc_00.tga located in the Miscsprite folder of any mod, I have tested my nets with 3 different mods only editing the gamesys.ini file located in the Scripts folder and all works perfectly !!!
Davyd_1982
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 102
Gaming Since: 30 Jun 2020, 10:09
Location: Florianópolis, Brazil

Re: how can I change the net one by one?

Postby Davyd_1982 » 23 Jan 2021, 22:57

Probably your game error is here = "Where I created Nstar folder inside of scripts/Nets/Nstar"

You need to assign your new nets in this specific folder =

"Tennis Elbow 2013\Mods\Name of Your Mod\Data\models\textures\nets"

This is the correct folder that the game will load your court nets, never add a folder or a file inside the folder scripts because the game will not recognize the nets in this folder !!!

Hope this can help you !!!
Davyd_1982
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 102
Gaming Since: 30 Jun 2020, 10:09
Location: Florianópolis, Brazil

Next

Return to Modding - TE2013

Who is online

Users browsing this forum: AhRefs [Bot], CCBot [Bot], Dot [Bot], Google [Bot], SemRush [Bot] and 3 guests