ELO Bug

the place to report any bug met in the game

ELO Bug

Postby SPC » 10 May 2012, 16:27

Hi Manutoo, i was playing against Morris, i had ELO 1440 going into the match. He had around 1500 of i remmember correctly.

The point is when i reached 6-3 in the Tiebreak, he did something that froze the game, then it said connection lost, and i had +2. When i went to play again my ELO was -20 so it was 1420...
Why that happens?

It never appear that he retired when i believe it should have.
And why i had my ELO substacted -20

This match took place an hour ago.

Regards.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SPC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 199
Gaming Since: 21 Aug 2011, 06:40
Location: United States

Re: ELO Bug

Postby manutoo » 11 May 2012, 04:05

Hello,

are you sure you had 1440 ?
If you got disconnected before, you got a small ELO penalty...
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 15784
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: ELO Bug

Postby SPC » 25 May 2012, 00:21

manutoo wrote:Hello,

are you sure you had 1440 ?
If you got disconnected before, you got a small ELO penalty...

Finally i got this Manutoo, it was the SAM patch which was installed according to the procedure.

But the problem is/was that i did it on the Tennis Elbow 2011 folder (modded) and installed the original version in another folder Tennis Elbow 2011 copy (original), both folders had the same Key, but i never played online with the modded game.

But somehow your online server would keep reading that mana.DAT file (in the modded game folder) which pointed out to a 1420 ELO (all the time because i never played online with it), eventhough i could win a couple of matches with the original version and get to 1440 something but then it would move me back to 1420 after a short while.

Regards
SPC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 199
Gaming Since: 21 Aug 2011, 06:40
Location: United States

Re: ELO Bug

Postby manutoo » 25 May 2012, 03:48

Humm, that's rather strange... Did you have both installed version to the latest Build ?
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 15784
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: ELO Bug

Postby SPC » 26 May 2012, 04:49

manutoo wrote:Humm, that's rather strange... Did you have both installed version to the latest Build ?

Yes they were both running the .d latest release.. In fact to install the mod i previously uninstalled the game and resintalled (like SAM's patch procedure said).
SPC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 199
Gaming Since: 21 Aug 2011, 06:40
Location: United States

Re: ELO Bug

Postby manutoo » 26 May 2012, 05:19

Oh yup, I think I found the reason, it seems the ELO is not propagated correctly in some cases. I'll try to fix this for next update.
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 15784
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: ELO Bug

Postby SPC » 26 May 2012, 06:13

Thanks Manutoo, please check my PM about something else.. Regards!!
SPC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 199
Gaming Since: 21 Aug 2011, 06:40
Location: United States


Return to TE - Bug Report

Who is online

Users browsing this forum: CCBot [Bot], Majestic-12 [Bot] and 0 guests