Problems with modding for court02 (Grass)

the place to report any bug met in the game

Problems with modding for court02 (Grass)

Postby LetsGoBro » 27 Jun 2011, 13:46

Sorry for frequently harassing you Manu but I've discovered yet another issue.

Anyways the court02 file folder was fine and my replaced 'court.jpg' file was fine before this issue occured -- then after I quitted and played again sometime later I experienced some issues. In game play I noticed the court reverted back to the original TE grass-court one. So then I opened up to check out what was wrong with Court02 -- mechanically and visibly there seemed to be no problem in my opinion, and every file inside it should actually reflect that it would work as it should with the replaced court picture -- and yet gameplay behaves otherwise; showing the original TE grass courts instead.
HOWEVER, I did notice a little difference in how court02 would react in me replacing "court.jpg" files. So what I did was replace it with some other (ie. just randomly) picture of a court and then i renamed it as "court" (as per normal) -- but weirdly, after changing the name, it did not move into alphabetical order automatically -- and when it once worked, it would automatically place it alphabetically. And that's evident because all of the other courts 01,03 to 09 behaves in a way indicating that a replaced court works. Funnily enough, only court02 doesn't seem to comply with the norm, and I think that is the cause of the issue.

I've already intervened by using QPED and exporting that court02 file folder to /Data folder again -- but alas the issue couldn't be resolved. So yeah it's weird; one minute it was functioning normally, the next moment it wasn't. Have you encountered something like this before Manu? What are your thoughts on this?

Cheers mate.
User avatar
LetsGoBro
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 475
Gaming Since: 10 Jan 2010, 10:45
Location: Melbourne, Australia

Re: Problems with modding for court02 (Grass)

Postby tlato entwistle » 28 Jun 2011, 03:53

Well.. it happened the same to me, just when u see the court02 folder, they are a court-used-jpg and another court.jpg....
now u have to erase it all the court that are in there, after that, import from file the one u want
tlato
Renewed player to be more competitive and better every day
Singles rank: NR Doubles rank: NR
User avatar
tlato entwistle
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 205
Gaming Since: 03 Jan 2011, 01:05
Location: Chile

Re: Problems with modding for court02 (Grass)

Postby LetsGoBro » 28 Jun 2011, 04:57

Hello,

I have done what you had instructed -- it actually fixed the auto-alphabetical placement, but the core issue of the court appearance still existed. So then I tried it with Qped and now it says Unknown Code -- so its evident that both the elements of court.jpg and court_used.jpg are needed to run the game, not just 'court'. I'll check it out with Manu. But because court02 is permanently changed now because I tampered the heart of the court02 data with Qped, It's quite likely I'll have to reinstall the game again :\. Hopefully the reinstall will fix it, but if it is fixed i will notify within about an hour of this message -- but if issue still exists, I'll say nothing after an hour has elapsed and wait for a reply from Manu or whoever else keen to look at my problem.
Last edited by LetsGoBro on 28 Jun 2011, 05:38, edited 1 time in total.
User avatar
LetsGoBro
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 475
Gaming Since: 10 Jan 2010, 10:45
Location: Melbourne, Australia

Re: Problems with modding for court02 (Grass)

Postby LetsGoBro » 28 Jun 2011, 05:37

Ah, solved it -- what I did was use my custom court (ie. wimbledon.jpg) to replace both the court.jpg and court_used.jpg respectively. So yeah now its fixed via a little experimentation. But it's strange, I swear it once worked WITHOUT ALSO changing court_used.jpg :bs:
User avatar
LetsGoBro
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 475
Gaming Since: 10 Jan 2010, 10:45
Location: Melbourne, Australia


Return to TE - Bug Report

Who is online

Users browsing this forum: AlbertMuh, CCBot [Bot] and 0 guests