Resource usage with new version

the place to report any bug met in the game

Resource usage with new version

Postby CC » 28 Aug 2009, 05:27

I'm not sure that this is a bug, but it may be something to be aware of, or it may be no concern at all. With the version released August 27, the memory usage after having opened the game is > 100 MB of RAM. Also, the mouse movement over the window with the game open is not smooth (it is jerky). This is on a very powerful computer that was fine with the previous version. I haven't changed anything else on the computer, and I rebooted it thinking that maybe this would help. So, if anyone else has noticed this and can confirm it, please do so. Otherwise, I will have to assume that there is nothing wrong with the game and I have some issue with my computer.

Thanks!
CC
User avatar
CC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 503
Gaming Since: 17 May 2008, 23:54
Location: Mississippi, USA

Re: Resource usage with new version

Postby jesp8000 » 28 Aug 2009, 05:33

I dont know but I dont notice, to me its smooth but maybe I just dont recognice the difference because I am more concern on the game itself and its features even before. Yeah the memory allocation is 100MB, dont know before though.
Last edited by jesp8000 on 28 Aug 2009, 06:15, edited 1 time in total.
jesp8000
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 157
Gaming Since: 22 Jul 2009, 02:43

Re: Resource usage with new version

Postby CC » 28 Aug 2009, 05:34

I noticed something interesting. The jerkiness is present throughout the game, but only if the game is on my secondary monitor using Windows XP's extended desktop. Now, this was working fine this morning with the first release today, and then it became jerky later, but I didn't change anything. Also, it is jerky with today's second release. If I move the window of the game (drag it) to the primary display, it is smooth. So, perhaps there is something odd with my system. However, the memory usage remains the same.

Thanks
CC
User avatar
CC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 503
Gaming Since: 17 May 2008, 23:54
Location: Mississippi, USA

Re: Resource usage with new version

Postby CC » 28 Aug 2009, 05:41

The problem with the jerkiness has been resolved. The graphics driver on my system had changed the configuration of the secondary monitor such that it was set to display with 32 bit color quality, and the primary display had been set to 16 bit color quality. I changed the primary to 32 bit as I normally have it to match the secondary monitor, and now the movement is smooth. I guess that the game has issues, or maybe Windows has issues, when the color quality of both displays doesn't match.
CC
User avatar
CC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 503
Gaming Since: 17 May 2008, 23:54
Location: Mississippi, USA

Re: Resource usage with new version

Postby Tommy Haas » 28 Aug 2009, 23:17

Hi,I'm having problems with the Show info on error ON/OFF with the new update 1.0c as I can't see that option in the menu, and that wasn't a problem with the version 1.0b.. http://imgcash5.imageshack.us/img141/3217/tejpg.png
Tommy and the 1-handed backhanders
User avatar
Tommy Haas
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 135
Gaming Since: 11 Jul 2009, 15:44
Location: DEU


Return to TE - Bug Report

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest