TE not detecting laptop's dedicated gpu

the place to report any bug met in the game

TE not detecting laptop's dedicated gpu

Postby sotired80 » 07 Sep 2015, 11:17

Really enjoy the demo and want to purchase but can't get TE to detect my laptop's dedicated gpu.

TE will only detect the integrated intel gpu instead of the Nvidia 960m. All the graphics drivers are up to date. Did some googling and it seems to be a problem with Optimus and directx 8 games. Is there anyway to get TE to use the Nvidia card? Any help would be appreciated. Thanks.
sotired80
Guest
 

Re: TE not detecting laptop's dedicated gpu

Postby manutoo » 08 Sep 2015, 03:21

Hello,

several people reported this issue but unfortunately, there's nothing I can do about it on my side.

If I had this issue, maybe I'd try to turn off the Intel IGP in the Bios to force Windows to always use the NVidia 960m.

Also, if your Intel IGP is a HD4000 or 5xxx, and if you plan on playing with 2D courts (ie: install some Mods), or accept to lower the crowd density of the 3D courts, then the game should run smoothly enough ; no need to run it on the NVidia card.
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 15575
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: TE not detecting laptop's dedicated gpu

Postby sotired80 » 13 Sep 2015, 07:05

Thanks for the honest answer. The game runs smoothly enough on the intel card and I just purchased it through Steam.

Hopefully I can get the mods to work without any troubles. Thanks for creating such an awesome game!
sotired80
Guest
 


Return to TE - Bug Report

Who is online

Users browsing this forum: AhRefs [Bot] and 1 guest