Sound profile settings not activated at launch of game

the place to report any bug met in the game

Sound profile settings not activated at launch of game

Postby CC » 13 Feb 2009, 15:10

This is not a new problem. When the game is opened, it seems that the volume level used is that of Windows rather than that of the game settings. If after opening the game I click on the sound volume control within the game, I see that it is at the correct setting, but the sound, in my case, is too loud as I have the Windows sound volume very loud. So, I click on the game's volume control and lower the volume a tick and then raise it a tick so that it is back where I had it, and it is fine. The game is not applying the volume setting of the profile until I go through this process. Also, with every update, the music plays when the game is opened after the update, even though the game settings show that music should be turned off. To correct this, I have to toggle the music on and then back off with every update. Is there a way to correct these two issues :) ?
CC
User avatar
CC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 503
Gaming Since: 17 May 2008, 23:54
Location: Mississippi, USA

Re: Sound profile settings not activated at launch of game

Postby manutoo » 14 Feb 2009, 08:01

Hello,

I just checked and the Sound FX seems to be correctly updated.
The music wasn't stopped though, and it'll be fixed with next update.
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 15915
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: Sound profile settings not activated at launch of game

Postby CC » 14 Feb 2009, 15:50

OK. Thanks! The problem with the volume heard at game launch not matching the volume set has been very consistent. It always startles me because the beep heard when hovering an icon is so loud at the launch of the game. Perhaps it is something with my profile? I have a new profile now, so if it happens again, I'll post here.
CC
User avatar
CC
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 503
Gaming Since: 17 May 2008, 23:54
Location: Mississippi, USA

Re: Sound profile settings not activated at launch of game

Postby S.Williamz » 14 Feb 2009, 22:44

I have always had this same problem...
S.Williamz
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 880
Gaming Since: 15 May 2007, 17:27
Location: Finland

Re: Sound profile settings not activated at launch of game

Postby manutoo » 15 Feb 2009, 06:22

Ooops, I misread... I thought u meant when switching Profiles...
Yup, on game start, the sound volume is be not correctly fixed when the game window isn't active (it's the case when launched at the end of the install process), but if you launch the game normally & wait for it to load without switching to another window, usually, it shouldn't happen...

And I already tried to fix this bug, but it seems it doesn't work... ;)
I'll try another fix for next update...
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 15915
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France


Return to TE - Bug Report

Who is online

Users browsing this forum: CCBot [Bot], SemRush [Bot] and 0 guests