TE4 Nets

Everything about Modding the game, from new courts to the modifications of the player & tournament bases (and including all the bugs they may be creating ! ;) )

TE4 Nets

Postby Tincho18 » 18 Jun 2021, 02:20

Hi, i was trying to add nets to TE4 from TE2013, by modifying Gamesys_mod.ini writing Netskin=Nets/Court01 and adding the nets to that folder located in (Mods/MySuperMod/Models/Textures/Nets/Court01) but it does not change anything. Is it possible to mod nets or not? If its possible, how can i do it?
Thanks
Tincho18
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 50
Gaming Since: 09 Jun 2021, 01:53

Re: TE4 Nets

Postby manutoo » 18 Jun 2021, 05:45

Hello,

it's not possible to Mod the TE4 Net, but for the next update, I just added back the TE2009 Net that you should be able to Mod like in TE2013.

To activate it for a stadium, add this line in your GameSys_Mod.ini, for example under [Stadium01] :
Code: Select all
Net      =   Net2009


To get the TE2009 Net by default on all stadiums, add this line, still in your GameSys_Mod.ini, under [Game] :
Code: Select all
DefaultNet      =   Net2009


The default texture (available in the TEM2 Modding SDK) is "Models/Textures/Nets/Misc_00.tga" (and not "Models/Textures/Misc_00.tga" which doesn't contain any net).

EDIT May 2022:
now all this info should be in the Stadium.ini of the court (more info => topic60-33904.php )
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 17628
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: TE4 Nets

Postby Tincho18 » 23 Jun 2021, 01:18

Hi manu, i noticed that you added te2009 net, but i still have the same problem on modding nets doing what you told me here. Can it be because im using te2013 modded nets?

Btw i also wanted to say that im loving the game, its much more realistic than TE2013 and there are a lot of variated heights and speeds in rallys. I think most people says that animations looks weird or stiff because most anims has few leg and body movement, because if you look on djokovic anims they look very realistic instead of nadal or federer forehands anims. So i think that with better anims the game will be incredible imo.

Thanks manu for answer and for such a great game!
Tincho18
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 50
Gaming Since: 09 Jun 2021, 01:53

Re: TE4 Nets

Postby manutoo » 23 Jun 2021, 06:03

Yes, maybe it's the net from TE2011/13 and not TE2009. Could you post a picture of the Modded net in TE2013 ?

And I'm glad to know you enjoy the game that much ! :yes:
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 17628
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: TE4 Nets

Postby Tincho18 » 24 Jun 2021, 04:39

This is the modded net, i also tried with RG 2021 Net but it doesnt change anything. Also Net2009 doesnt show the grid.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tincho18
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 50
Gaming Since: 09 Jun 2021, 01:53

Re: TE4 Nets

Postby manutoo » 24 Jun 2021, 06:09

It looks like the TE2009 Net, not the TE2011/13, so logically, the skinning explained should work.

Could you show the texture you use on that net ?
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 17628
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: TE4 Nets

Postby Tincho18 » 24 Jun 2021, 21:47

What do you mean to show the texture? to upload the file?
Tincho18
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 50
Gaming Since: 09 Jun 2021, 01:53

Re: TE4 Nets

Postby manutoo » 25 Jun 2021, 06:25

Yes, it should be a file named "Misc_00.tga", right ?
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 17628
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: TE4 Nets

Postby Tincho18 » 25 Jun 2021, 17:34

Oh yes sure! This is the file

Btw, is it possible to add more courts as CustomCourts or not yet? Because i could only change 2d court from the 9 main courts but not add one

Thanks for answering
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tincho18
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 50
Gaming Since: 09 Jun 2021, 01:53

Re: TE4 Nets

Postby manutoo » 26 Jun 2021, 06:08

1) It's indeed a texture for the TE2009 Net, so it should work.
I just tested and I could activate the TE2009 Net as the default one without a problem.

2) Yes, the CustomCourt should work like in TE2013 right now (IIRC).
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 17628
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: TE4 Nets

Postby Tincho18 » 26 Jun 2021, 08:09

So could you use it in te4?? Because when i put Net2009 I see only the “frames” of the net. With net2009 set I don’t see the modded net when changing the netskin in gamesys_mod.ini and adding the file in models/textures/nets/court0x

And with customcourts I saw you Can add it for career mode but I mean if it’s possible to add it to training club because I tried and It didn’t work.

Thanks again
Tincho18
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 50
Gaming Since: 09 Jun 2021, 01:53

Re: TE4 Nets

Postby manutoo » 27 Jun 2021, 06:22

I checked and it's working.

If your folder is : "Mods/MySuperMod/Models/Textures/Nets/Court0x", then your skin in gamesys_mod.ini should be like this (for example) :
Code: Select all
[Stadium09]
NetSkin   =   Nets/Court0x
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 17628
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: TE4 Nets

Postby Tincho18 » 27 Jun 2021, 18:29

Hey manu, sorry for so many questions but doing everything you said i only see this. Its the same if i add the netskin or not, when i put net2009 as default thats whats shows up
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tincho18
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 50
Gaming Since: 09 Jun 2021, 01:53

Re: TE4 Nets

Postby manutoo » 28 Jun 2021, 06:30

Be sure to add the line to the correct [StadiumXX] number (or add it to each [StadiumXX]), and then check for Error or Warning in Settings -> Profiles -> Show Engine Log.
ManuTOO
== Mana Games ==

>> I don't answer Private Message, except if it's really a _Private_ topic <<
User avatar
manutoo
Game Author
 
Messages: 17628
Gaming Since: 24 Jan 2004, 15:38
Location: France

Re: TE4 Nets

Postby Tincho18 » 28 Jun 2021, 18:36

I keep trying but it doesnt work, also i noticed that i can select net2009 as default net, but when i put Net=Net2009 under [Stadium0x], it doesnt change anything.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tincho18
crazy of the little yellow ball
crazy of the little yellow ball
 
Messages: 50
Gaming Since: 09 Jun 2021, 01:53

Next

Return to Modding - TE4

Who is online

Users browsing this forum: CCBot [Bot] and 0 guests